baru! baru! baru!
Merah [16]

Jangan berhenti mengejar pelangi ^_^

Tuesday, March 26, 2013

Merah [Intro]


ONCE UPON A TIME.....
  
“kenapa kau nak putus?” Sara merenung tajam lelaki yang berdiri membelakangkannya.

“i’m sorry Sara.” Yusuf bersuara perlahan.

“kau jatuh cinta dengan perempuan lain?

“aku.. aku.. aku tak tau macam mana boleh jadi macam ni.”

“kau dah janji, Yusuf.”

“Sara...”

“sifat orang munafik, bila berjanji, akan memungkiri.”

“jangan cakap macam tu. Aku takmampu tahan hati aku. Mungkin ni takdir kita.”

“bullshit! jangan salahkan takdir, kalau hati kau tu yang macam hati lembu.” Qaisara cuba menahan amarah yang mula menguasai dadanya.

“please, Sara. Kita still boleh berkawan kan?”

“kau ingat aku ni bodoh sangat, nak berkawan dengan lelaki yang tinggalkan aku untuk perempuan lain? Dahlah. You’re wasting my time. Aku doakan kau bahagia dengan dia. cuma, aku nak ingatkan kau, next time, jangan berjanji kalau tak mampu nak laksanakan. Munafik tu seburuk-buruk manusia. Get it?”

*             *             *             *             *

Iyad merenung wajah kekasihnya, sayu.

“please. Don’t do this to me. I love you, too much, sayang.” Tangan Ayana digenggam dan dicium penuh kasih.

“and I love you too. Tapi, you taukan, daddy I mampu buat apa saja untuk halang hubungan kita? I taknak jadi apa-apa kat you. Cukuplah sampai sini.” Ayana menyentuh pipi Iyad.

Iyad diam. Cuba menahan sebak. Cintanya kepada Ayana melebihi segalanya yang ada dilangit dan dibumi.

“I can’t...” perlahan Iyad bersuara.

“we can’t. But we must do this. I pun next week akan fly and stay kat States. You kat sini, hidup elok-elok ok? Promise me.” Kedua-dua belah tangannya memegang muka Iyad yang merah menahan rasa.

Air mata Ayana terus mengalir seperti hujan tanpa henti.

“don’t leave me, Aya...” tubuh Ayana di dakap erat. Tak rela melepaskan walau seinci.

*             *             *             *             *

Kedua-duanya berbeza.
Seperti Utara dan selatan yang takmungkin bertemu.
Seperti merah dan hijau yang sangat tak match.
Seperti peria dan kurma, satu pahit satu manis.

Tapi,
Ada juga yang sama,
Mereka sama-sama manusia,
Yang selalu tersilap.
Oh ye,
Dan mereka sama-sama ada lesen senjata api.

Mereka,
Bukan Edward Cullen dengan Bella Swan.
Bukan Jack Dawson dan Rose DeWitt Bukater.
Romeo dan Juliet? Laaaagi la bukan.

Mereka cuma,
Iyad dan Qaisara




Tuan Tanah berkata:

 "haaaa intro sikit. next chapter, lambat sikit ye. ingatkan nak start next week je, tapi apakan daya. rindu kat tempat mengarut ni. wednesday ada last paper. doakan please :)" 

13 comments:

zarra zuyyin said...

sangat tak aci. sangat mendera! anyway, good luck yaa!

Anonymous said...

aim for a novel? u owe it to the talent that God has given you.
-Hanina

Roziah said...

Intro yg menariks.. Go ahead and make my day...

AmyZainudin said...

Iyad n qaisara.... Intro yg best... Xsabar nk baca 1st chapter.... Great story dear...

strawberry.chocolate81 said...

uwaaaaa....MERAH.....menarik3...

norihan mohd yusof said...

merah ganti biru,pasti menusuk kalbu...cepat2 dek up n3 u...tk sabar nyer menunggu....

baby mio said...

best tapi kenapa tajuk dia merah

Gee said...

assalam tt,

akan terus setia menanti merah setiap hari...

yang said...

ok kasi can la...wed exam ka...all the best ye dik...nnt lps exam sambung balik cite merah k ...

wanie wanieZ said...

woohoo!!! cte baru!!! yelah g la fokos exam dlu cik TT...good luck ye!!! =)

MizaEija said...

yeay... citer baru...

p/s: gud lak tuan tanah ;)

AinaShukri said...

hoyeahh! new story! ney hero-heroin! iyad-qaisara pulak ye? btw suka sara dia bukan typical-weak-heroin. anticipating for first n3.

Mohammad Nor Azilawati said...

best