baru! baru! baru!
Merah [16]

Jangan berhenti mengejar pelangi ^_^

Friday, September 20, 2013

Merah [11]



Bzzz...

Badan dipusing mengiring ke kiri.

Bzzzz...

Bantal ditarik ke muka.

Bzzzzzzzz.... Bzzz....bzzzz...

Arghhhh!

Qaisara bangkit. Bengang.

Blackberry dari bawah bantal dicapai.

Abang In.

“yes?” tanya Qaisara dengan nada malas.

Kepala kembali dilabuhkan ke bantalnya. Mata ditutup. Mengantuk gila!

“Sara kena datang sini sekarang jugak!” suara In cemas berjaya mencelikkan mata Qaisara.

“mana?”

“zouk.”

“ahhh not again...” keluh Qaisara.

“yep. Amanda buat hal lagi.”

“heihhhh. Serius, this time, please let me slap this girl. Hard. Very hard!”

In ketawa.

“cepat sikit Sara. Dah nampak ura-ura Amanda nak buat kecoh ni.”

Klik.

Sepantas kilat Qaisara bersiap. Oversized sweater, selendang hitam dan jeans biru disarung.

Mujur rumahnya dan Zouk tak berapa jauh, 10 minit kemudian dia sampai di perkarangan Zouk yang meriah dengan manusia.

Yang jalan terhuyung-hayang, yang menyanyi tak tentu hala, yang normal semua ada.

Kelihatan Black melambai-lambai di depan pintu masuk. Qaisara menyarung hood, lebihan selendang dibahagian depan, dimasukkan ke dalam baju.

“mana?”

“kat dalam.”

Qaisara mengekori Black.

Seperti biasa, bau alkohol yang masam membuatkan Qaisara loya. Air liur ditelan. Ayat kursi di baca dalam hati.

“tu.”

Iyad sedang memeluk seorang wanita. Bukan Amanda.

Mukanya tenggelam di leher wanita itu.

Qaisara memejam matanya sesaat. Terasa hancur luluh hatinya melihat keadaan itu.

“Sara?” panggil Black, risau.

“jap. Kita tengok apa nak jadi lagi.” kata Qaisara apabila melihat kelibat Amanda yang terhuyung-hayang mendekati Iyad dan pasangannya.

Amanda menarik tangan Iyad. Kuat. Sehingga Iyad menoleh. Dengan mata kuyu.

Pasangan Iyad tiba-tiba bangkit menampar pipi Amanda.

Iyad ketawa.

Amanda menjerit. Kuat.

Kuat la kalau dengan bunyi music bingit campur suara manusia, masih boleh dengar jeritan Amanda.

Tangan Iyad direntap kasar.

Black pula merentap tangan Amanda.

Pasangan Iyad tadi mula memeluk Iyad dan membenamkan mukanya ke leher Iyad.

Amanda yang melihat mula naik angin. Belum sempat dia menerkam, Black menariknya ke tepi.

“jom.” Ajak Qaisara.

Iyad dan pasangannya hanyut entah ke ‘syurga’ mana, langsung tidak menyedari kedatangan Qaisara dan In.

In menepuk belakang badan wanita itu.

Dia mengangkat kepala. Kening diangkat kepada In.

“we are taking him home.”Kata In, tegas.

“no you are not.” Balas perempuan itu. Tegas juga.

Dan perempuan ni tak mabuk.

In memberi pandangan tajam.

“excuse us, miss.” In dan Black menarik badan Iyad.

“hey!”

Qaisara memegang tangan perempuan itu.

“touch him, you’ll never see ‘tomorrow’, miss.”bisik Qaisara.

Perempuan itu terkejut.

Qaisara mengangkat muka, sebelum mengenyitkan matanya.

Dia berjalan di depan In dan Black yang memapah Iyad.

“dammit! I wanna go inside...” Iyad mula meracau.

Meronta-ronta dia minta untuk dilepaskan.

Pang!!

Qaisara mengetap bibirnya. Tangannya mula menggigil.

Iyad terdiam.

Black dan In terkejut.

“hantar dia balik. Sara follow dari belakang.”

Tanpa menghiraukan mereka, Qaisara masuk ke dalam keretanya.

Black dan In berbalas pandangan.

*             *             *             *             *

“tunggu kat depan jap. Sara nak make sure dia bangun pagi esok dia rasa sakit.”

In dan Black ketawa.

Mereka berdiri di pintu depan.

Qaisara masuk ke dalam bilik Iyad.

Iyad yang tidur di atas katil dipandang sayu.

Bila awak nak berubah....

Qaisara menanggalkan kasut dan sarung kaki Iyad. Penuh berhati-hati agar tidak tersentuh kulit Iyad.

Comforter yang bergumpal di hujung katil ditarik dan dihampar ke atas badan Iyad.

Belum sempat dia berlalu terasa hujung bajunya ditarik.

“Ayana.... Don’t leave me baby...”

Mengigau.

Qaisara menarik bajunya. Tetapi kali ini Iyad menarik lengannya. Mujur berlapik.

Iyad membuka matanya.

“sejuk... please hug me.” Rengek Iyad.

Eiiii mamat ni... ada yang kena lesing ni sat lagi.

“sleep.” Arah Qaisara.

“sejuk...” Iyad mula bangkit untuk menarik Qaisara ke arahnya.

“you young man, lay down before I smack you.” Tegas.

Iyad kembali baring.

“ok mummy...” jawab Iyad, perlahan.

“good boy. Now close your eyes.”

Iyad memejam matanya.

Qaisara menunggu 10 minit sebelum keluar.

Ruang tamu sunyi. Tiada kelibat In dan Black.

Mungkin kat luar.

Qaisara bergerak ke dapur, mencari paracetamol.

Esok akan bangun dengan kepala yang berpusing dan muntah.

Panadol dan paracetamol di letak di meja tepi katil Iyad.

Ting tonggg...

Seseorang memicit loceng.

Dia mula terasa pelik. Di mana In dan Black?

Dengan jantung yang berdebar-debar, pintu dibuka.

5 orang lelaki bersongkok dan kopiah putih.

******
olaa i'm back! haha. baru habis exam.
kita warm-up dulu!
^_^

ps: komen kak noorliyana shamsuddin buat saye tergelak tergolek-golek. kak, IM STILL ALIVE!! hahahaha

12 comments:

baby mio said...

BEST....

IzZ said...

lamenyeeee xdengar cite mereka..paper da habis ye..lepas ni ari2 ade update ke??haha..

kuhoneyza said...

ooh...new n3...lama dah tungguu...huhu

Anonymous said...

Ohhho...cik writer please update everyday..Merah sgt best.

kak na said...

lama nya baru timbul balil....
pak2 lebai tu in n black punya keje ke?
cian sara

norihan mohd yusof said...

aduyai...petanda pe yer bile pak lebai yg ade depan mata sara......lama nyer blog u sunyi dek...teruja nengok ade n3 br...

eifa said...

akhirnya..... ada jugak n3 baru. adoiiii la, lama sungguh penantian ini. hehe

Rose Ishak said...

wahhh dah lama sngat tunggu TT apdet..best2 :)

FarRaf RaFar 89 said...

Akhirnya..ade n3 br stelah skian lame TT mnyepi,hehehe..nape n3 pndek sgt,cpt2 smbung TT..da xsbr nk tau sape prangkap c sara n iyad

Sasimala Kalaiselvan said...

finally new entry..hehehe.. waited so long for this n its worth it..

Norfazliyana Aziz said...

Alhamdulillah..bgs la dah hbs exam..br blh buat citer ..lama tggu ni dik..

strawberry.chocolate81 said...

ohohoohohoh